Bioresonantie & Orthomoleculaire Geneeskunde

reina eijsvogel

Hoe ons lichaam omgaat met voedsel wordt in sterke mate bepaald door onze genen. Deze genen zijn echter in honderduizend jaar nauwelijks veranderd. Wel is ons voedings- en bewegingspatroon drastisch gewijzigd. Jaagden we in de oertijd op wild of vis en aten we vruchten en noten, ons voedsel nu lijkt nog nauwelijks op dat oermenu. Eten we niet verkeerd? En komen ziekten van vandaag misschien voort uit onze moderne voeding?

Orthomoleculaire geneeskunde  bevordert de gezondheid m.b.v. voeding en voedingsbestanddelen in de vorm van voedingssupplementen. Steeds vaker wordt er over Nutritionele geneeskunde gesproken i.p.v. orthomoleculaire geneeskunde, omdat de nadruk op de z.g. micronutriënten  (vitaminen, mineralen) verschuift naar de voeding in al haar vormen (whole food treatment). Hiertoe behoort ook de fytotherapie die gebruik maakt  van extracten uit kruiden en planten.


Naast voeding  neemt inmiddels ook bewegingstherapie een belangrijke plaats in binnen de Nutritionele geneeskunde.

"U bent wat u eet! Om weer te worden wat u was,

moet u eten wat u at en bewegen zoals u bewoog"